Skąd wiesz, czy dobrze jesz?
Przygotowałam dla Ciebie podpowiedzi jak zacząć świadomie i intuicyjnie wybierać jedzenie dopasowane do Twoich potrzeb. Znajdziesz je w bezpłatnym fragmencie e-booka.
Zbierając patyki. Dbając o yang.
W każdym największym yin jest zalążek yang. W każdym zimnie, w każdej śmierci, chorobie i słabości tkwi zalążek do życia, zdrowienia, ciepła i siły.
Naleśnik
– A ja? Co z moim śniadaniem? Nie mam ochoty na naleśniki.
Wpadłam w lekką zadumę. Tak, znowu to zrobiłam, dla wszystkich tylko nie dla siebie.
Lekko i odpowiedzialnie
Lekko i odpowiedzialnie o tym, czym jest zdrowy styl żywienia.
Bariera sezonu. Sezonowa bariera. Część druga. Rzecz o instynktach.
Końcówki cykli bywają trudne. Dla mnie zmiana letniego cyklu na jesienno-zimowy jest najtrudniejsza. Moja natura ma kłopoty z hamowaniem na jesień, pakowaniem się do środka, układaniem wnętrza do zimowego letargu. Czasem jest mi ciężko zaakceptować tą konieczność...
O barierach w kuchni, głowie i ciele. Część pierwsza.
Jedzenie zaczyna się zanim zajrzysz do lodówki i garnka. Dziś piszę o barierach, które sprawiają, że zmiana nawyków żywieniowych wymaga czasu, pracy i uważności.
Zbzikowanie z bzem
Lubię to uczucie, gdy moja głowa napełniona zapachami i smakami z dzieciństwa próbuje zamykać te wspomnienia w garnkach i słoikach. Tym razem wzięłam się za ulubiony zapach bzu… G
Mam na imię Jagoda i po prostu znam się na jedzeniu.
Gotuję od 25 lat. Żywność, biologię człowieka i komórki studiuję od ponad 15 lat. W moim domu każdy ma inne wymagania żywieniowe, choroby i preferencje. I to jest OK, że każdy z nas je inaczej.
Pracuję z diagnostyką zachodu, medycyną chińską, medycyną komórkową, biologią totalną i psychodietetyką. Nasze ciało do nas mówi, a ja z nim rozmawiam i staram się dawać mu to, czego potrzebuje.
Jestem biotechnologiem medycznym i dietetykiem, ale przede wszystkim Kobietą świadomą potrzeb swojego ciała.
Zacznij patrzeć na gotowanie i diety inaczej. Holistycznie.
Dołącz do grupy na Facebooku i korzystaj ze wsparcia w przemianie.