Skąd wiesz, czy dobrze jesz?

Przygotowałam dla Ciebie podpowiedzi jak zacząć świadomie i intuicyjnie wybierać jedzenie dopasowane do Twoich potrzeb. Znajdziesz je w bezpłatnym fragmencie e-booka. 

Quo vadis food

Quo vadis food

Trudne pytanie. Właściwie rzeczowników o drogę pytać nie wypada, w tym jednak wypadku postawione pytanie to raczej wątpliwość, obawa i powód do głębokiej zadumy.

Pandemia: wirus i medycyna wschodu i zachodu

Pandemia: wirus i medycyna wschodu i zachodu

Z racji tego co się dzieje, jak, o ironio cała pandemia rozgrywa się między wschodem a zachodem czuję potrzebę, żeby mówić, pisać, gadać. Mój przepis na kompromis to przede wszystkim próba znalezienia ścieżki w życiu między medycyną zachodu a wschodu. W kontekście...

Gorzki smak życia

Gorzki smak życia

Smak gorzki smakiem życia? Czemu nie, w końcu tylko dawka czyni truciznę. We wpisie – jak dobrze wykorzystać potencjał gorzkiego smaku w życiu i kuchni

Pucu pucu tylko po co?

Pucu pucu tylko po co?

Czas na wiosenne porządki. Przeczytaj artykuł i sprawdż jak i kiedy się oczyszczać i czy w ogóle ma to sens.

Jagoda Dąbrowska

Mam na imię Jagoda i po prostu znam się na jedzeniu.

Gotuję od 25 lat. Żywność, biologię człowieka i komórki studiuję od ponad 15 lat. W moim domu każdy ma inne wymagania żywieniowe, choroby i preferencje. I to jest OK, że każdy z nas je inaczej.

Pracuję z diagnostyką zachodu, medycyną chińską, medycyną komórkową, biologią totalną i psychodietetyką. Nasze ciało do nas mówi, a ja z nim rozmawiam i staram się dawać mu to, czego potrzebuje.

Jestem biotechnologiem medycznym i dietetykiem, ale przede wszystkim Kobietą świadomą potrzeb swojego ciała.

Zacznij patrzeć na gotowanie i diety inaczej. Holistycznie.

Dołącz do grupy na Facebooku i korzystaj ze wsparcia w przemianie.