Mam na imię Jagoda i po prostu znam się na jedzeniu.

Poznaj moją historię zdrowia i choroby…

Gdy 11 lat temu kończyłam studiować biotechnologię medyczną miałam przewlekłe biofilmowe ZUM oraz kandydozę. Dzień w dzień towarzyszyło mi wiele przykrych objawów. Lekarze w ciągu jednego roku podali mi ponad 10 antybiotyków – bez rezultatu. Nie miałam wyjścia i zmieniłam podejście do swojego leczenia stosując swoją wiedzę o układzie odpornościowym, jelitach i żywieniu. Wyleczyłam się skutecznie, choć zajęło mi to 4 lata. Choroby nie wróciły. Życiowe turbulencje wiele razy powodowały u mnie stany depresyjne, nerwicowe, kłopoty ze snem i sercem. Mam także rodzinne tendencje do nawracającej insulinooporności oraz słabą tarczycę, które zmuszają mnie do dbania o dietę, by nie tyć. Kilka lat później miałam kolejne wyzwanie – urodziłam córkę, która jest wrażliwą alergiczką. Przez kilka lat wyprowadzałam ją z alergii na białka mleka krowiego i laktozę. Leczyłam ją także dietetycznie we współpracy z neurologiem gdy miała boreliozę. Moje dzieci zawsze miały doskonałą frekwencję w przedszkolu i mało chorowały. Ja również. To wszystko dzięki jedzeniu.

Wsparcie dietą towarzyszy mi od lat w zdrowiu i chorobie. Jedzenie pomogło mi wiele razy. Indywidualna dietoterapia po prostu działa. Chcę się podzielić z Tobą moją wiedzą i doświadczeniem i pomóc Ci w przywróceniu dobrego samopoczucia i zdrowia. Diety eliminacyjne, rotacyjne z licznymi wykluczeniami, wsparcie suplementami i ziołami, terapie holistyczne to moja codzienność – w domu i w pracy.

Gotuję od 25 lat. Żywność, biologię człowieka i komórki studiuję od ponad 15 lat. Pracuję z diagnostyką zachodu i dietetyką medycyny chińskiej. Wierzę, że nasze zdrowie to kombinacja zdrowego ciała, umysłu i ducha.

Skąd wiesz, czy dobrze jesz?

Pobierz bezplatny fragment mojego  e-booka.
Poznaj przepis na kompromis dla alergika, weganina i mięsożercy.