Warsztaty kulinarne

Na warsztatach można spróbować nowych potraw, smaków, zapachów.
W trakcie zajęć gotujemy wegańsko, wegetariańsko, według pięciu przemian.

Gotowanie to jedna z najważniejszych, codziennych umiejętności. Posiłki bogate w przeciwutleniacze, dobrej jakości białko i tłuszcze to szansa na zdrowie i dobre samopoczucie. Na przykład dobrze odżywiony mózg to brak problemów z koncentracją, snem i depresją. Dzieci, które próbują, smakują, sprawdzają co im smakuje mają większe szanse na dobre zdrowie i szczupłą sylwetkę w przyszłości. Stają się także samodzielne, rozpoznają swoje potrzeby kulinarne, a gotując w grupie ćwiczą umiejętności społeczne. 

Program warsztatów:

  • nauka budowania prawidłowych nawyków żywieniowych
  • wspólne gotowanie wegetariańskich i wegańskich dań: podwieczorek, przekąski, kolacja, obiad
  • nauka praktycznych umiejętności kulinarnych (krojenie, gotowanie, smażenie, przyprawianie)
Jagoda Dąbrowska

W trakcie warsztatów proponuję dania wegańskie i wegetariańskie, żeby pokazać uczestnikom jak ciekawe mogą być bezmięsne smaki. Różnorodność dań uzyskana dzięki ciekawym składnikom oraz przyprawom jest nieograniczona.

 

Tak gotujemy

}

Terminy zajęć:

  • Dzieci z klas  1-3 – pierwszy i trzeci czwartek miesiąca
  • Dzieci z klas  4-8 – drugi i czwarty czwartek miesiąca

    Czas trwania: 2 godziny, od 16 do 18.

    Konto do wpłat: 65 2490 0005 0000 4500 1025 7734  tytułem: zajęcia z edukacji żywieniowej

Cena:

  • Jednorazowe zajęcia – 90 zł
  • Karnet na 4 spotkania (zajęcia odbywają się 1 lub 2 razy w miesiącu, karnet jest ważny do końca grudnia) – 290 zł.

Zapisy:
jagoda@jagodadabrowska.pl, tel. 889441445