Warsztaty kulinarne
Na warsztatach można spróbować nowych potraw, smaków, zapachów.
W trakcie zajęć gotujemy wegańsko, wegetariańsko, według pięciu przemian.
Gotowanie to jedna z najważniejszych, codziennych umiejętności. Posiłki bogate w przeciwutleniacze, dobrej jakości białko i tłuszcze to szansa na zdrowie i dobre samopoczucie. Na przykład dobrze odżywiony mózg to brak problemów z koncentracją, snem i depresją. Dzieci, które próbują, smakują, sprawdzają co im smakuje mają większe szanse na dobre zdrowie i szczupłą sylwetkę w przyszłości. Stają się także samodzielne, rozpoznają swoje potrzeby kulinarne, a gotując w grupie ćwiczą umiejętności społeczne.
Program warsztatów:
- nauka budowania prawidłowych nawyków żywieniowych
- wspólne gotowanie wegetariańskich i wegańskich dań: podwieczorek, przekąski, kolacja, obiad
- nauka praktycznych umiejętności kulinarnych (krojenie, gotowanie, smażenie, przyprawianie)
W trakcie warsztatów proponuję dania wegańskie i wegetariańskie, żeby pokazać uczestnikom jak ciekawe mogą być bezmięsne smaki. Różnorodność dań uzyskana dzięki ciekawym składnikom oraz przyprawom jest nieograniczona.
Tak gotujemy
Terminy zajęć:
- Dzieci z klas 1-3 – pierwszy i trzeci czwartek miesiąca
- Dzieci z klas 4-8 – drugi i czwarty czwartek miesiąca
Czas trwania: 2 godziny, od 16 do 18.
Konto do wpłat: 65 2490 0005 0000 4500 1025 7734 tytułem: zajęcia z edukacji żywieniowej
Cena:
- Jednorazowe zajęcia – 90 zł
- Karnet na 4 spotkania (zajęcia odbywają się 1 lub 2 razy w miesiącu, karnet jest ważny do końca grudnia) – 290 zł.
Zapisy:
jagoda@jagodadabrowska.pl, tel. 889441445